Letut

Letut 

60
min
30-60 min

Ainekset

2 kananmunaa
5 dl maitoa
2.5 dl vehnäjauhoja (osaksi ohra- tai hiivaleipäjauhoja)
0.5 dl öljyä
0.5 tl suolaa

Valmistusohje

  1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki, lisää puolet maidosta ja sekoita joukkoon jauhot ja suola. Lisää loput maidosta ja öljy. Anna lettutaikinan turvota tunnin verran ennen paistamista.
  2. Paista letut kuumalla pannulla molemmin puolin. Tarjoa suolaisina lettuina esimerkiksi kiehautettujen nokkosten, sienimuhennoksen tai savukalan ja tillin täyttäminä. Lisänä maistuu tomaattisalaatti tai muurinpohjapannulla ohuina viipaleina paahtuneet kukkakaali- ja porkkanaviipaleet.
  • Myös lettutaikinaan voit lisätä hienoksi hakattua, keitettyä nokkosta.

Tunnisteet

Avainsanat:
Ruokavalio:
22.11.2007
Kotiliesi