Limettilohi
Lohi on perinteinen kalaruoka – lime tuo annokseen ihanan kirpeän maun.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
- reilun kilon painoinen kirjolohi
- 6 sitruunaruohoa tai
- 1 rkl sitruunaruohotahnaa
mausteseos:
- 2 tl osterikastiketta
- 2 tl soijakastiketta
- 2 limetin raastettu kuori ja mehu
- 1 tl ruokosokeria
- 1 tl sweet chili -kastiketta
- 1 rkl sitruunaöljyä
- kourallinen korianterin ja mintun lehtiä
Valmistusohje
Pirteä limettilohi valmistuu helposti näin:
1. Huuhdo ja kuivaa kala. Halkaise sitruunaruohot ja aseta ne uunivuokaan.
2. Sekoita mausteseoksen osat keskenään. Mausta kala seoksella ja kypsennä 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia välillä paistoliemellä valellen.
Katso myös: Sitrusmarinoitu lohi
Katso myös Anna.fi: Helppo teriyaki-lohi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Limettilohi