Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mango-limettijäädyke

Mango-limettijäädyke on raikas lopetus vaikka tuhdille pääsiäsaterialle. Tee jäädykkeelle vielä soseutetusta mangosta kastike, jonka voit maustaa esimerkiksi sitrusliköörillä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Mango-limettijäädyke

  • 2 tlk säilykemangoa
  • 1 limetin kuori ja -mehu
  • 4 dl kermaa
  • 2 prk vaniljarahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl tuoretta vahvaa minttua

Koristeluun

  • pääsiäiskaramelleja
  • minttua
  • syötäviä kukkia

Valmistusohje

Mango-limettijäädyke valmistuu näin:

1. Valuta ja soseuta mangot. Pese ja raasta limetti ja purista mehu.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka joukkoon. Lisää mangosose ja limetin kuori ja mehu. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla ja hienonnetulla mintulla.

3. Kaada massa silikoniseen vuokaan (2 l) ja laita pakkaseen kovettumaan vähintään 6 tunniksi tai seuraavaan päivään.

4. Ota vuoka ajoissa sulaamaan huoneenlämpöön. Koristele mango-limettijäädyke pääsiäiskaramelleillä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 7/17.

Lisää viileitä herkkuja:

mustikkasemifreddo

Mustikka-limoncellosemifreddo

marjajäädyke

Vadelmajäädyke

marjakakku

Jäädytetty marjakakku

Ruoka.fi: Mämmi-appelsiinijäädyke


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mango-limettijäädyke

Sinun täytyy kommentoidaksesi.