Reseptit
yli 60 min
10

Key lime pie – limetti-juustopiirakka

Limetillä maustettu juutokakku eli key lime pie on herkkusuun valinta. Pehmeä täyte saa vastapainoa rapeasta lehtitaikinasta valmistetusta pohjasta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Juustopiirakan pohja:

1 (600 g) iso lehtitaikinalevy

Juustopiirakan täyte:

1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
1/2 tlk (à 397 g) kondensoitua maitoa (säilyke)
1 kananmunan keltuainen
2 limetin kuori

Voiteluun:

1 kananmuna
1/2 dl raesokeria

Valmistusohje

1. Sulata aluksi voitaikina huoneen­lämmössä.

2. Tee täyte. Sekoita notkistetun tuorejuuston joukkoon kondensoitu maito. Lisää keltuainen ja hyvin pes­tyjen limettien kuori.

3. Laita voitaikinalevy leivinpaperin päälle ja kauli pellin kokoiseksi. Leik­kaa veitsellä reunoihin muutaman sentin paistoreunat, ei pohjaan asti. Pistele pohja haarukalla täyteen rei­kiä. Reunaa ei pistellä.

4. Levitä täyte pohjalle leikatun ne­liön sisälle. Voitele reunat vatkatulla kananmunalla ja ripottele reunoille raesokeria.

5. Paista uunin alatasolla 200 astees­sa noin 25 minuuttia. Jäähdytä hyvin ja leikkaa paloiksi. Reunat kohoavat ylös, ja täyte jää keskelle.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Lisää herkullisia juustokakkuja:

sitruunajuustokakku

Sitruuna-juustokakku

Amerikkalainen juustokakku

 

Amerikkalainen juustokakku

limettijuustokakku

Herkullinen limettijuustokakku

Anna.fi: Key lime pie

Keskustelu

Kommentoi juttua: Key lime pie – limetti-juustopiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X