Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Key lime pie eli limettipiirakka

Limetillä maustettu juutokakku eli key lime pie on herkkusuun valinta. Pehmeä täyte saa vastapainoa rapeasta lehtitaikinasta valmistetusta pohjasta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Key lime pie eli limettipiirakka, pohja

  • 1 (600 g) iso lehtitaikinalevy

Key lime pie eli limettipiirakka, täyte

  • 1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ tlk (à 397 g) kondensoitua maitoa (säilyke)
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 2 limetin kuori

Key lime pie eli limettipiirakka, voitelu

  • 1 kananmuna
  • ½ dl raesokeria

Valmistusohje

Key lime pie eli limettipiirakka leivotaan helposti näin:

1. Sulata aluksi voitaikina huoneen­lämmössä.

2. Tee täyte. Sekoita notkistetun tuorejuuston joukkoon kondensoitu maito. Lisää keltuainen ja hyvin pes­tyjen limettien kuori.

3. Laita voitaikinalevy leivinpaperin päälle ja kauli pellin kokoiseksi. Leik­kaa veitsellä reunoihin muutaman sentin paistoreunat, ei pohjaan asti. Pistele pohja haarukalla täyteen rei­kiä. Reunaa ei pistellä.

4. Levitä täyte pohjalle leikatun ne­liön sisälle. Voitele reunat vatkatulla kananmunalla ja ripottele reunoille raesokeria.

5. Paista uunin alatasolla 200 astees­sa noin 25 minuuttia. Jäähdytä limettipiirakka hyvin ja leikkaa paloiksi. Reunat kohoavat ylös, ja täyte jää keskelle.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2018.

Katso myös nämä herkulliset ohjeet:

sitruunajuustokakku

Sitruuna-juustokakku

Amerikkalainen juustokakku

 

Amerikkalainen juustokakku

limettijuustokakku

Herkullinen limettijuustokakku

Lue myös Anna.fi: Key lime pie


Kommentoi

Kommentoi juttua: Key lime pie eli limettipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.