Limetillä maustettu juutokakku eli key lime pie on herkkusuun valinta. Pehmeä täyte saa vastapainoa rapeasta lehtitaikinasta valmistetusta pohjasta.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Juustopiirakan pohja:
1 (600 g) iso lehtitaikinalevy
Juustopiirakan täyte:
1 rasiamaustamatonta tuorejuustoa
1/2 tlk (à 397 g)kondensoitua maitoa (säilyke)
1 kananmunan keltuainen
2 limetin kuori
Mainos
Voiteluun:
1 kananmuna
1/2 dlraesokeria
Valmistusohje
1. Sulata aluksi voitaikina huoneenlämmössä.
2. Tee täyte. Sekoita notkistetun tuorejuuston joukkoon kondensoitu maito. Lisää keltuainen ja hyvin pestyjen limettien kuori.
3. Laita voitaikinalevy leivinpaperin päälle ja kauli pellin kokoiseksi. Leikkaa veitsellä reunoihin muutaman sentin paistoreunat, ei pohjaan asti. Pistele pohja haarukalla täyteen reikiä. Reunaa ei pistellä.
Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi
Otavamedia.fi:ssä. Näköislehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Key lime pie – limetti-juustopiirakka