Mandariinikakku

Mandariinikakku 

60+
min
10 annosta
yli 60 min

Ainekset

4 kpl munanvalkuaista
1 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
1 rkl sitruunamehua
1.8 dl sokeria
100 g jauhettua pistaasia

täyte:

2 tölkkiä säilöttyjä mandariinilohkoja
2.5 dl mandariinimehua
3 kpl liivatelehtiä
tilkka vettä
1 dl kuohukermaa
250 g sitruuna-kermarahkaa

Valmistusohje

Mandariinikakku on pavlovan tapainen, gluteeniton marenkikakku, jossa pistaasimantelilla maustettujen marenkipohjien väliin levitetään sitruunaista kerma-rahkaseosta ja säilöttyjä mandariinilohkoja.

1. Piirrä leivinpaperilla peitetylle uunipellille kaksi saman kokoista ympyrää (halkaisija noin 20 cm). Erota keltuaiset valkuaisista. Sekoita maissitärkkelys sokeriin. Vaahdota valkuaisia, lisää sitruunamehu ja sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa kova ja kiiltävä vaahto.

2. Levitä marenkivaahto pellille piirrettyjen ympyröiden sisään. Kuivata 150-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

3. Valuta mandariinilohkot säilykeliemestään. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Purista pehmenneet liivakot vedestä ja sulata tilkkaseen kiehuvan kuumaa vettä. Sekoita liemi mandariinimehuun. Lisää joukkoon hedelmälohkot ja anna hyytyä jääkaapissa

4. Irrota marenkilevyt varovasti leivinpaperista. Lusikoi mandariinihyytelö ja kermavaahdolla pehmennetty rahka kakkulevyjen väliin. Tarjoa mandariinikakku heti.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Kotiliesi