Moneksi muuttuva peruna-purjokeitto

  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Ateriatyyppi: Alkuruoat, Keitot, Keitot
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton, Kasvis
Moneksi muuttuva peruna-purjokeitto

Ainesosat

Määrä Aines
1iso purjo
1 kgjauhoista perunaa
1,5 lkasvis- tai kanalientä
 suolaa
 valkopippuria
 timjamia
(500 gmaa-artisokkaa, juuriselleriä, palsternakkaa, parsakaalia, kukkakaalia tai mustajuurta)
2 dlruokakermaa
 muskottipähkinää

Lisätietoja:

Valmistusohje

 

  1. Kuori ja lohko perunat. Halkaise ja huuhdo purjo. Mittaa neste kattilaan. Keitä kasviksia puolisen tuntia. Soseuta keitto, lisää kerma ja mausteet.
  2. Puolet perunan määrästä voi korvata muilla kasviksilla.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 14 kertaa
  • Katsottu: 25622 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 2

27.12.2010 klo.19:19
Kumina

Kumina

Kasvisruokaahan tämä ei muuten ole, jos tekoon on käytetty kanalientä. Kasvisruuan liemikuutioksi käy vain kasvisliemikuutio. Tämä huomautus siksi, että reseptiin on liitetty merkintä ”Erikoisruokavaliot: Sokeriton, Kasvis”. Ettei nyt kenellekään kasvissyöjälle tarjoiltaisi kanaliemikeittoa. Kuulemma jotkut kokitkin keittelevät kasviksia lihaliemessä ja sitten markkinoivat ruokaa vegetaarisena. Johtunee toki varmasti tiedon puutteesta eikä pahansuopuudesta.

Vastaa
23.7.2012 klo.19:20
Nollo

Nollo

Ja vegaaneille kokkaaville: aivan kasvisruoaksihan tämä muuntuu tietenkin niin, että ruokakerman vaihtaa esimerkiksi kaurakermaan. :)

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu