Raparperijuoma

  • Valmistusaika:
    Alle 30 min
  • Ateriatyyppi: Juomat, Viileät juomat
  • Erikoisruokavaliot: Maidoton, Gluteeniton, Kasvis, Vegaani
Raparperijuoma

Ainesosat

Määrä Aines
1 kgraparperinvarsia
2sitruunaa
nippumintunoksia, kanelitanko, vaniljatanko tai pala tuoretta inkivääriä
3 lkeitettyä vettä
4 dlsokeria (puolet tummaa sokeria)

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Huuhdo raparperinvarret. Paloittele alkukesän nuoret varret sellaisenaan, paksukuoriset varret on hyvä kuoria.
  2. Kiehauta vesi. Lisää joukkoon mausteet sekä kuoritut, viipaloidut sitruunat ja sokeri. Keitä kymmenisen minuuttia. Kaada liemi paloiteltujen raparperien päälle ja anna maustua kylmässä pari vuorokautta.
  3. Siivilöi pullota ja pullota raparperijuoma. Tarjoa raparperijuoma janojuomana sitruunanmakuisella kivennäisvedellä tai vedellä laimennettuna. Raparperipaloja voi käyttää leivonnaisten täytteenä tai tarjota jäätelön kera.

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 16 kertaa
  • Katsottu: 36193 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 62

Viestit 10

23.5.2010 klo.20:2
Tolloko?

Tolloko?

en ymmärrä ohjetta, siis keitetäänkö raparperit? vaiko kiehuva vesi kaadetaan päälle?

Vastaa
10.6.2010 klo.17:57
Itse ainak...

Itse ainak...

raparperinvarret (siis palaset) kiehuvaan veteen muiden ainesten kanssa ja keitin niitä n. 15 minuuttia. Jäähdytin, siivilöin ja pullotin …

Vastaa
9.7.2012 klo.19:17
Nitta

Nitta

Ohjeen mukaan jos tekisi niin juomaan ei tulisi lainkaan raparperia, vaan pelkkää sitruunaa ja mausteita. Raparperit sitten käytettäisiin leivonnaisien täytteenä tai syötäisiin jäätelön kera :D

Tolloko? ei siis ole tollo vaan Kotiliedellä on jäänyt oikoluku kesken ;)

Vastaa
10.7.2012 klo.12:44
mummumähön...

mummumähön...

Nauratti tuo mehun teko. Muuten jos raparperia on runsaasti laita ne mehumaijaan ja keitä, voit vaikka pakastaa ja tehdä mieleistäsi juomaa milloin vain. kun olin nuorempi tein raparperi viiniä.en enää jaksa.

Vastaa
24.5.2014 klo.1:18
janika

janika

muutaman kotilieden ohjeen täältä lukeneena: mitä ajanhaaskausta! Ohjeet puutteellisia, ihan kuin ne olisi käännetty jostain muusta kielestä ja siinä touhutessa on jäänyt yhtä ja toista pois. Lehdissä ohjeet luettavia sentään

Vastaa
3.6.2014 klo.14:44

Hei Janika. Kertoisitko ystävällisesti, missä olet huomannut puutteita, niin täydennämme?

Vastaa
12.6.2014 klo.11:36
mansikka14

mansikka14

Hei, minulla meni ihan muusiksi sitruunat ja raparperit, mutta eiköhän ne sieltä saa tiheällä siivilällä valutettua mehut pois…Mutta ei tullut tuollaista kaunista kuin kuvassa:)

Vastaa
14.6.2014 klo.9:58
Päikky

Päikky

Ohjeessa ei mainittu,että ilmeisesti keitetty vesi-mausteseos on tarkoitus kaataa raparperipalojen päälle,vai kuinka?

Vastaa
29.6.2014 klo.18:42
elluuuu

elluuuu

Haloo toimituksen väki.
Jospa luette tuon reseptin läpi niin huomaatte kenties puutteen.

Vastaa
2.7.2014 klo.12:28

Kiitos kaikille kommenteista. Tässä täsmennys ohjeeseen: Mausteet ja vesi kiehautetaan. Liemi kaadetaan paloiteltujen raparperien päälle ja anntaan maustua pari vuorokautta. Siivilöidään ja säilytetään kylmässä.

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu