Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Seljankukkamehu

Seljankukkamehu on raikas janojuoma. Tämä resepti on peräisin Högsåran saaresta. Se on Farmors Cafén emännän, Ylva Enbergin keittöstä.

Ainekset

Seljankukkamehu:

  • 20 seljan kukkaterttua
  • 3 sitruunaa
  • 1 ½ l vettä
  • 2 kg sokeria

Valmistusohje

Seljankukkamehu Farmors Cafén tapaan tehdään näin:

  1. Irrota kukkatertuista kukat. Pese ja viipaloi sitruunat. Keitä vesi ja sulata sokeri veteen.
  2. Kaada sokeriliemi kuumana kukkien ja sitruunaviipaleiden päälle. Jäähdytä.
  3. Seisota seljankukkamehun aineksia viileässä 3-5 päivää. Sekoittele välillä. Siivilöi liemi ja pullota. Säilytä seljankukkamehu kylmässä.

Katso myös: Seljankukkabooli


Kommentoi

Kommentoi juttua: Seljankukkamehu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.