Seljankukkamehu
Seljankukkamehu on raikas janojuoma. Tämä resepti on peräisin Högsåran saaresta. Se on Farmors Cafén emännän, Ylva Enbergin keittöstä.
- Gluteeniton
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Seljankukkamehu:
- 20 seljan kukkaterttua
- 3 sitruunaa
- 1 ½ l vettä
- 2 kg sokeria
Valmistusohje
Seljankukkamehu Farmors Cafén tapaan tehdään näin:
- Irrota kukkatertuista kukat. Pese ja viipaloi sitruunat. Keitä vesi ja sulata sokeri veteen.
- Kaada sokeriliemi kuumana kukkien ja sitruunaviipaleiden päälle. Jäähdytä.
- Seisota seljankukkamehun aineksia viileässä 3-5 päivää. Sekoittele välillä. Siivilöi liemi ja pullota. Säilytä seljankukkamehu kylmässä.
Katso myös: Seljankukkabooli
Kommentoi
Kommentoi juttua: Seljankukkamehu