Suppilovahveropiirakka

60
min
30-60 min

Ainekset

1/2 annosta rahkavoitaikinaa

sienitäyte:

150 g suppilovahveroita
250 g sipulia
voita
125 g maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
2 tl soijakastiketta
0.5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1.5 tl timjamia
0.5 dl hienonnettua persiljaa

voiteluun:

kananmuna

Valmistusohje

  1. Taputtele taikina vuoan (läpimitaltaan 24 cm) pohjaan ja reunoille.
  2. Hienonna sienet ja sipulit. Ruskista ne voissa ja anna jäähtyä. Sekoita rahkaan jäähtynyt sienisipuliseos ja muut aineet. Kaada täyte vuokaan. Kauli lopusta taikinasta levy ja leikkaa siitä nauhoja piirakan päälle. Voitele taikinanauhat munalla.
  3. Paista piirakkaa uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes se on kypsä.
  • “Tätä herkullista piirakkaa minulla on aina pakastimessa vierasvarana. Kun syksyllä pakastan esikäsitellyt, hienonnetut sienet ja persiljaa, ei piirakan tekoon paljon aikaa eikä rahaa mene.”
  • Äitini aloitti Kotilieden tilaamisen minun syntymästäni alkaen eli 70 vuotta sitten. Emännäksi tultuani jatkoin tilausta, ja nyt tyttäreni tilaavat lehteä jo kolmannessa polvessa. Lausun monet kiitokseni lehdestä, jonka neuvojen mukaan olen juhlinut viidet rippijuhlat ja neljät ylioppilasjuhlat.”
  • Ohje: Terttu Kotilainen, Orivesi

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
14.11.2007
Kotiliesi