Suppilovahveropiirakka

  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Ateriatyyppi: Suolaiset leivonnaiset, Piirakat
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton, Kasvis
Suppilovahveropiirakka

Ainesosat

Määrä Aines
1/2 annostarahkavoitaikinaa
sienitäyte:
150 gsuppilovahveroita
250 gsipulia
 paistamiseen
125 gmaitorahkaa
1 dlkuohukermaa
2kananmunaa
2 tlsoijakastiketta
0,5 tlsuolaa
ripaus mustapippuria
1,5 tltimjamia
0,5 dlhienonnettua persiljaa
voiteluun:
 kananmuna

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Taputtele taikina vuoan (läpimitaltaan 24 cm) pohjaan ja reunoille.
  2. Hienonna sienet ja sipulit. Ruskista ne voissa ja anna jäähtyä. Sekoita rahkaan jäähtynyt sienisipuliseos ja muut aineet. Kaada täyte vuokaan. Kauli lopusta taikinasta levy ja leikkaa siitä nauhoja piirakan päälle. Voitele taikinanauhat munalla.
  3. Paista piirakkaa uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes se on kypsä.
  • ”Tätä herkullista piirakkaa minulla on aina pakastimessa vierasvarana. Kun syksyllä pakastan esikäsitellyt, hienonnetut sienet ja persiljaa, ei piirakan tekoon paljon aikaa eikä rahaa mene.”
  • Äitini aloitti Kotilieden tilaamisen minun syntymästäni alkaen eli 70 vuotta sitten. Emännäksi tultuani jatkoin tilausta, ja nyt tyttäreni tilaavat lehteä jo kolmannessa polvessa. Lausun monet kiitokseni lehdestä, jonka neuvojen mukaan olen juhlinut viidet rippijuhlat ja neljät ylioppilasjuhlat.”
  • Ohje: Terttu Kotilainen, Orivesi
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 25 kertaa
  • Katsottu: 59022 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 60

Viestit 5

24.9.2010 klo.9:58
tykkääjä

tykkääjä

Suppilovahveropiirakka tällä nimenomaisella ohjeella on ollut kestosuosikki perheessäni kaikissa juhlissa,kastejuhlista rippijuhliin ja lakkiaisiin.Mainio resepti jonka perinteikäs,hienostunut maku on tullut tutuksi myös useammalle sukupolvelle.Juhlapöytään kuuluva Ehdoton herkku.Kiitos ohjeen antajalle.Lämpoisin terveisin:Kristiina Kinnunen

Vastaa
23.10.2011 klo.13:56
Kokkaaja

Kokkaaja

Erinomainen resepti, tätä on tehty on monta kertaa.

Vastaa
3.9.2012 klo.20:17
sienihullu

sienihullu

tätä reseptiä käytän edellen jatkossakin , erinomainen kiitos

Vastaa
15.11.2014 klo.3:44
Nivelverkk...

Nivelverkk...

Saimme tätä piirakkaa Katjan tekemänä ja kun piirakkaa jäi vielä- tuli eilen jopa työntekijä Raili vapaapäivältä ihan vaan piirakalle. Tuoksui kuulemma Turun torille asti..Terveisin Turun Seudun Nivelyhdistys /Marja-Liisa

Vastaa
21.11.2014 klo.15:44

Olipa ihana palaute! Kiitos ja hienoa, että piirakka maistui!

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu