Suppilovahveropiirakka
Suppilovahveropiirakka-ohje on peräisin Kotilieden lukijalta, joka sanoo suppispiirakastaan näin: "Tätä herkullista piirakkaa minulla on aina pakastimessa vierasvarana."
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Suppilovahveropiirakka
- ½ annosta rahkavoitaikinaa
sienitäyte
- 150 g suppilovahveroita
- 250 g sipulia
- voita
- 125 g maitorahkaa
- 1 dl kuohukermaa
- 2 kpl kananmunaa
- 2 tl soijakastiketta
- ½ tl suolaa
- 1 ripaus mustapippuria
- 1 ½ tl timjamia
- ½ dl hienonnettua persiljaa
voiteluun:
- kananmuna
Valmistusohje
Suppilovahveropiirakka Kotilieden lukijan, Terttu Kotilaisen ohjeella leivotaan näin:
- Taputtele taikina vuoan (läpimitaltaan 24 cm) pohjaan ja reunoille.
- Hienonna sienet ja sipulit. Ruskista ne voissa ja anna jäähtyä. Sekoita rahkaan jäähtynyt sienisipuliseos ja muut aineet. Kaada täyte vuokaan. Kauli lopusta taikinasta levy ja leikkaa siitä nauhoja piirakan päälle. Voitele taikinanauhat munalla.
- Paista piirakkaa uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes se on kypsä.
Ohje: Terttu Kotilainen, Orivesi
Tertun vinkit: ”Suppilovahveropiirakka minulla on aina pakastimessa vierasvarana. Kun syksyllä pakastan esikäsitellyt, hienonnetut sienet ja persiljaa, ei piirakan tekoon paljon aikaa eikä rahaa mene.” Äitini aloitti Kotilieden tilaamisen minun syntymästäni alkaen eli 70 vuotta sitten. Emännäksi tultuani jatkoin tilausta, ja nyt tyttäreni tilaavat lehteä jo kolmannessa polvessa. Lausun monet kiitokseni lehdestä, jonka neuvojen mukaan olen juhlinut viidet rippijuhlat ja neljät ylioppilasjuhlat.”
Lue myös Anna.fi: Suppilovahveroresepti x 21: näihin ihaniin ruokiin upotat runsaan sienisaaliin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suppilovahveropiirakka