Jos sienionni on ollut suosiollinen, upota saalis pekonin mehevöittämään piirakkaan.
Ainekset
200 g
voita tai margariinia
6 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
suolaa
2
kananmunaa
Täyte:
50 g
kuivattuja suppilovahveroja
200 g
pekonisuikaleita
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
25 g
voita
1 iso
punainen paprika
1 tl
kuivattua rakuunaa
1 tl
suolaa
ripaus
rouhittua mustapippuria
150 g
texmexjuustoraastetta
4
kananmunaa
4 dl
kuohukermaa
1 ½ rkl
sinappia
Valmistusohje
1. Nosta ensin täytteen sienet likoamaan puoleksi tunniksi. Valmista taikina. Sekoita rasva ja jauhot keskenään. Lisää suola ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina neljään osaan. Painele taikinapalat neljän alumiinisen paistovuoan (0,85 l) pohjille ja reunoille. Pistele taikinapohjiin reikiä haarukalla ja nosta jääkaappiin täytteen esivalmistelujen ajaksi.
2. Paahda pekonit pannulla. Lisää kuoritut ja hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita hetki. Siirrä seos kulhoon. Lisää pannulle valutetut sienet ja kääntele, kunnes sienistä on haihtunut suurin osa nesteestä. Lisää pannulle nokare voita ja hienonnettu paprika ja kääntele hetki. Lisää pekoni-sipuliseos ja nosta seos jäähtymään. Mausta seos rakuunalla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
3. Jaa jäähtynyt täyte vuokiin taikinapohjien päälle ja ripottele juustoraaste piirakoiden pinnalle. Sekoita kulhossa munat, kerma ja sinappi ja valuta seos tasaisesti piirakoiden päälle.
4. Paista piirakoita uunissa 200 asteessa 25–30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna piirakoiden jäähtyä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suppilovahvero-pekonipiirakka