Reseptit

Sydänleipä

Ainekset

  • 6 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl sokeria tai fariinisokeria
  • 2 tl suolaa
  • 4 rkl öljyä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 6 dl hiivaleipäjauhoja
  • 5-6 dl vehnäjauhoja

voiteluun:

  • munaa
  • auringonkukansiemeniä

Valmistusohje

Sydänleipä
  • 2 sydänleipää ja yrttileipää
  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, öljy ja kaurahiutaleet. Vatkaa joukkoon hiivaleipäjauhot ja alusta taikinaan vehnäjauhoja. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota 20-30 minuuttia.
  2. Jaa taikina kolmeen osaan. Jaa sydänleipiä varten taikinakimpale 21 osaan ja pyörittele niistä pieniä palloja. Nosta leipäset voideltuun sydänmuottiin. Tee toinen sydänleipä samaan tapaan. Taputtele loput taikinasta kahdeksi litteäksi leiväksi ja painele pintaan yrttejä.
  3. Voitele kohonneet sydänleivät kananmunalla ja sirottele pinnalle auringonkukan- ja sesaminsiemeniä. Paista sydänleivät 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes leivät ovat kypsiä. Litteät yrttileivät kypsyvät nopeammin ja maistuvat tuoreina lämpimäisleipinä esimerkiksi kasvissosekeiton kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sydänleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.