Uuniperuna

Uuniperuna 

60+
min
4 annosta
yli 60 min

Ainekset

4 suurta Rosamunda-perunaa

täyte:

1.5 dl ranskankermaa
3 rkl mätitahnaa
tai anjoviksia
tilliä
nippu ruohosipulia
tai kevätsipulia

Valmistusohje

Uuniperuna on helppo ruoka, jonka valmistaminen onnistuu kokemattomammaltakin kokilta. Herkullinen täyte aateloi maukkaan perunan ja se on helposti muunneltavissa oman maun mukaiseksi.

  1. Pese perunat hyvin, tee pintaan ristiviilto ja kääri ne folioon. Lado perunanyytit uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
  2. Sekoita silputut maustevihannekset ja mätitahna tai valutettu ja silputtu anjovis ranskankermaan.
  3. Avaa folionyytit ja purista pannulapuilla suojatuilla käsillä perunanyyttiä niin, että ristiviilto halkeaa. Lusikoi täytettä perunalle ja nauti kuumana.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
Kotiliesi