Valkosipuli-katkarapupasta
Valkosipuli-katkarapupasta on helppo herkkupasta, joka sopii niin arki-illan pikaruoaksi kuin viikonloppuateriallekin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Valkosipuli-katkarapupasta:
- 20 kuorittua, raakaa jättikatkaravunpyrstöä
- noin 350 g spagettia
- 4 isoa valkosipulinkynttä
- 50 g voita
- 0.5 tl chilirouhetta
- 1 sitruunan raastettu kuori
- ½ sitruunan mehu
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi
- parmesaanijuustoraastetta
Valmistusohje
Valkosipuli-katkarapupasta valmistuu näin helposti ja nopeasti.
1. Nosta katkaravut sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta katkaravut ja vedä pyrstölihojen päälle koko matkalta viillot. Poista tummat suolet.
2. Nosta spagetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet karkeaksi rouheeksi. Nosta voinokare toiseen kattilaan ja lisää joukkoon valkosipulit, chilirouhe ja sitruunan kuoriraaste. Pikapaista aineksia noin minuutin ajan.
3. Lisää kattilaan katkaravunpyrstöt ja kääntele mausteiden, jotta katkaravut kypsyvät ja niistä tulee vaaleanpunaisia.
4. Valuta pasta ja säästä ½ dl keitinlientä. Lisää valutetut spagetit kattilaan keitinliemen, sitruunamehun ja persiljasilpun kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa valkosipuli-katkarapupasta parmesaanijuustoraasteen kera.
Vinkki: Keitä pasta kuin italialaiset – kiinnitä huomiota näihin 3 kohtaan
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy herkullinen rapupasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosipuli-katkarapupasta
Korvasin katkaravut kanasuikaleilla, jätin sipulit pois ja vaihdoin spaghetin riisiksi. Tuli paremman makuista ja terveellisempää!!
Ja miten niin terveellisempää 😂 pasta ja riisi on samalla tasolla ravintoarvoissa ja sampoten kana ja katkarapu
Eli teit ihan vitun eri ruokaa. Jesjes hyvä sinä.