Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Katkarapukasari

Katkarapukasari on kasariklassikko. Suolainen herkku maistuu rapeakuorisen leivän kanssa, mutta sen seuraksi voi keittää myös riisiä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Katkarapukasari

  • 400 g katkarapuja
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 kalaliemikuutio
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 3 rkl tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Katkarapukasari valmistuu helposti näin:

  1. Sulata noin 400 grammaa katkarapuja. Kuori ja hienonna sipuli ja viisi valkosipulinkynttä.
  2. Kuumenna kolme ruokalusikallista rypsiöljyä padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota pari minuuttia sekoitellen. Lisää kaksi ruokalusikallista tomaattipyreetä, teelusikallinen paprikajauhetta ja puoli teelusikallista chilihiutaleita. Paista sekoitellen vielä pari minuuttia.
  3. Lisää tölkki eli 400 grammaa tomaattimurskaa, kaksi desilitraa valkoviiniä, yksi kalaliemikuutio ja kaksi ruokalusikallista sitruunamehua. Mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa ja teelusikallisella sokeria. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Rouhi joukkoon neljäsosa teelusikallinen mustapippuria. 
  4. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää katkaravut ja kuumenna, mutta älä keitä, jotta ravut eivät sitkisty. Viimeistele kolmella ruokalusikallisella hienonnettua tilliä. 

Vinkki! Tarjoa katkarapukasari patongin kanssa. Halutessasi voit keittää lisukkeeksi myös riisiä.

katkarapukasari

Lue myös Anna.fi: Tomaattinen kala-katkarapupata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Katkarapukasari

Sinun täytyy kommentoidaksesi.