Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Katkarapurisotto

Katkarapurisotto sopii arkeen ja juhlaan. Tämä vaivaton ja maistuva katkarapurisotto valmistuu helposti alle puolessa tunnissa ja vie taatusti kielen mennessään.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Katkarapurisotto

  • 300 g katkarapuja
  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 8 dl kalalientä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • 20 g voita
  • ¼ tl mustapippuria
  • (¼ tl suolaa)

Valmistusohje

Katkarapurisotto valmistuu helposti näin:

  1. Hienonna yksi salottisipuli ja kaksi valkosipulinkynttä. Sulata 300 grammaa katkarapuja siivilässä juoksevan veden alla.
  2. Kuumenna kolme ruokalusikallista oliiviöljyä kasarissa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Mittaa pannulle kolme desilitraa risottoriisiä. Sekoita ja anna riisien kuullottua pari minuuttia. Kaada riisien joukkoon kaksi desilitraa valkoviiniä. Sekoita ja anna viinin imeytyä riisiin. 
  3. Kiehauta noin kahdeksan desilitraa kalalientä toisessa kattilassa. Lisää noin desilitra kiehuvaa kalalientä kerrallaan risottoon. Sekoita koko ajan. Kun neste on imeytynyt, lisää taas noin desilitra lientä. Jatka, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa jäädä löysäksi. Aikaa kuluu 15–20 minuuttia. 
  4. Mausta riisi ruokalusikallisella sitruunanmehua ja teelusikallisella sitruunan kuoriraastetta. Lisää joukkoon desilitra raastettua parmesaanijuustoa, 20 grammaa voita ja neljäsosa teelusikallinen mustapippuria. Lisää lopuksi sulatetut katkaravut ja kuumenna nopeasti, etteivät ravut sitkisty. Tarkista maku ja mausta katkarapurisotto tarvittaessa suolalla.

Vinkki! Tarjoa katkarapurisotto vihreän salaatin kera. 

katkarapurisotto

Lue myös Anna.fi: Kanarisotto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Katkarapurisotto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.