Katkarapupasta
Katkarapu-kirsikkatomaattipasta on maukas ja nopea pasta, jolle chili antaa kivaa potkua.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Katkarapupasta:
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 punainen chili
- 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
- 1 prk (200 g) ranskankermaa
- 2 dl kermaa
- 200 g katkarapuja
- 2 rkl sitruunamehua
- ½–1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 dl tilliä
Lisäksi
- 400 g spagettia
Päälle
- parmesaanijuustoa
Valmistusohje
Katkarapupasta valmistuu näin:
1. Kuori sipulit. Leikkaa sipuli ohuiksi lohkoiksi ja valkosipuli viipaleiksi. Kuullota sipuleita pari minuuttia pannulla, varo polttamasta.
2. Halkaise chili, ota siemenet pois ja leikkaa suikaleiksi. Pese ja halkaise tomaatit. Lisää chilit ja tomaatit pannulle, kuullota noin minuutti.
3. Lisää ranskankerma ja kerma. Anna kiehua hetki. Lisää pannulle lopuksi sulatetut ravut.
4. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnettu tilli.
5. Keitä pasta pakkaukseen ohjeen mukaan runssaassa suolalla maustetussa vedessä samalla, kun teet kastikkeen. Valuta valmis pasta ja lisää kastikkeen joukkoon. Sekoita katkarapupasta nostellen niin, että kastike tarttuu pastaan.
6. Tarjoa katkarapupasta parmesaanijuustoraasteen kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy one-pot-rapupasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Katkarapupasta
Jätettiin creme fraiche pois, erittäin maukas pasta!