Samppanjahernekeitto
Crème Ninon eli samppanjahernekeitto on ranskalainen ylellinen versio hernekeitosta. Keitto tehdään pakasteherneistä ja säväytetään samppanjalla. Tarjoa Crème Ninon juhlavana alkuruokana.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Crème Ninon eli samppanjahernekeitto:
- 2 pss (450 g) pakasteherneitä
- 1 rkl voita
- 1 pieni porkkana
- 1 (pieni) hienoksi silputtu sipuli
- 2 tl timjamia
- 6 dl lihalientä
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- 1 dl ja 1 rkl sherryä
- 2 tl arrowjuurta
- suolaa
- 1 tl sitruunamehua
- 1 ½ dl vispikermaa
- ½ pullo samppanjaa
Valmistusohje
- Sulata voi kattilassa, kuullota sipuli kevyesti, lisää herneet, porkkana, timjami ja 1 tl suolaa. Lisää vettä sen verran, että se juuri ja juuri peittää herneet. Anna kiehua ja keitä hiljalleen noin 30 minuuttia.
- Kiehauta lihaliemi, lisää soija ja 1 dl sherryä. Maista ja lisää tarvittaessa hieman jytyä lihaliemikuutiosta.
- Kaada herneiden keitinvesi pois, ota pois porkkana ja soseuta herneet. Hienomman lopputuloksen saat puristamalla herneet siivilän lävitse.
- Sekoita hernesose ja lihaliemi ja keitä. Mausta sitruunamehulla ja lisää suolaa maun mukaan. Sekoita arrowjuuri ja 2 rkl sherryä keskenään, vatkaa suurus keittoon.
- Lisää vispattu kermavaahto lämpimään hernekeittoon lempeästi sekoittaen, koska keitto näyttää kauniimmalta hieman raidallisena. Kaada valmis keitto lämpimään tarjoilukulhoon.
- Ja nyt on aika räväyttää! Tuo hernekeitto pöytään, avaa samppanjapullo ja kaada sopiva annos kuohuvaa keittoon. Sekoita varovasti, sillä kuplat eivät saa kadota. Tarjoile samppanjahernekeitto välittömästi lämmitetyissä kulhoissa.
Katso myös: Fenkolikeitto
Lue myös: Pakkaspäivien parhaat keitot
Kommentoi
Kommentoi juttua: Samppanjahernekeitto