Katkarapupiiraat
Ainekset
pohjataikina:
- 100 g voita tai leivontamargariinia
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl vettä
täyte:
- 250 g katkarapuja
- tilliä
- 2 munaa
- 0.5 dl kevytkermaa
- valkopippuria
- 1 dl sinihomejuustoa tai juustoraastetta
Valmistusohje
- Sulata katkaravut siivilässä.
- Nypi jauhot, juustoraaste ja rasva muruiseksi seokseksi. Lisää vesi. Anna taikinan levähtää jääkaapissa kymmenisen minuuttia.
- Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tai pieniin annosvuokiin (6 kpl). Tue taikinan reunat foliosta muovatulla pannalla, pistele pohja haarukalla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa vuoan koosta riippuen 5-10 minuuttia.
- Jaa katkaravut vuokiin. Silppua pinnalle tilliä. Sekoita munat, kerma, pippuri ja juusto. Lusikoi seos vuokiin. Kypsennä isoa piirakkaa noin 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Katkarapupiiraat