Mustikkabrowniet
Mustikkabrowniet ovat suklaisen tahmeita herkkupaloja, joille mustikka antaa kesäisen makuvivahteen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 25 annosta
- Kasvis
Ainekset
Mustikkabrownie:
- 150 g tummaa suklaata
- 150 g voita
- 2 ½ dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 3 dl mustikoita tai vadelmia
Pinnalle
- tomusokeria
- mustikoita tai vadelmia
Valmistusohje
Mustikkabrownie leivotaan näin:
1. Sulata voi ja suklaa vesihaudekattilassa. Anna jäähtyä.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja vuoraa laakea uunivuoka (23×30 cm) leivinpaperilla.
3. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon jäähtynyt suklaaseos, jauhot ja mustikat.
4. Kaada taikina vuokaan ja kypsenna 175-asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
5. Leikkaa kakkulevy neliöiksi, seulo pinnalle tomusokeria ja koristele mustikkabrowniet tarjolle tuotaessa mustikoilla.
Kokeile myös muita ihania mustikkaleivonnaisia: Mustikkamadeleinet Mustikkamuffinit Mustikkakukko Ruoka.fi: Mustikkatäytekakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikkabrowniet
Aivan todella hyviä ja suussa sulavia leivoksia. Pohjasta tuli todella kuohkea ja mehukas. Tämä meni omaan reseptikirjaan ylös. Lisäsin pakastemarjojen sekaan perunajauhoja noin 1rkl verran.