Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustikkabrowniet

Mustikkabrowniet ovat suklaisen tahmeita herkkupaloja, joille mustikka antaa kesäisen makuvivahteen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

Mustikkabrownie:

  • 150 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 2 ½ dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 3 dl mustikoita tai vadelmia

Pinnalle

  • tomusokeria
  • mustikoita tai vadelmia

Valmistusohje

Mustikkabrownie leivotaan näin:

1. Sulata voi ja suklaa vesihaudekattilassa. Anna jäähtyä.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja vuoraa laakea uunivuoka (23×30 cm) leivinpaperilla.

3. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon jäähtynyt suklaaseos, jauhot ja mustikat.

4. Kaada taikina vuokaan ja kypsenna 175-asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

5. Leikkaa kakkulevy neliöiksi, seulo pinnalle tomusokeria ja koristele mustikkabrowniet tarjolle tuotaessa mustikoilla.

Kokeile myös muita ihania mustikkaleivonnaisia: Mustikkamadeleinet Mustikkamuffinit Mustikkakukko Ruoka.fi: Mustikkatäytekakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustikkabrowniet

Mira

Aivan todella hyviä ja suussa sulavia leivoksia. Pohjasta tuli todella kuohkea ja mehukas. Tämä meni omaan reseptikirjaan ylös. Lisäsin pakastemarjojen sekaan perunajauhoja noin 1rkl verran.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.