Paahdettu siika
Paahdettu siika on nopea ja helppo kalaruoka. Siikafileet paahtuvat uunin grillivastuksen alla muutamassa minuutissa. Kalan kaveriksi sopivat pienet pariisinperunat ja ranskankermalla notskistettu piparjuurituorejuusto.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 2–4 suomustettua siikafileetä
- suolaa
- valkopippuria
- 2 rkl sitruunavoita (Valio maustevoi)
- nippu tilliä
Pariisinperunat
- 400 g esikeitettyjä pariisinperunoita (esim. Pirkka)
- 400 g voita tai öljyä
- 1 tl suolaa
- nippu ruohosipulia ja tilliä
Kastike
- 100 g piparjuurituorejuustoa (Viola)
- ½ dl ranskankermaa
Valmistusohje
Paahdettu siika lisukkeineen sopii arkeen ja juhlaan.
Tee kalafileiden pintaan terävällä veitsellä viiltoja ja mausta. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja sivele kalafileiden kokoinen alue voilla. Peitä voideltu alue tillin varsilla ja nosta siikafileet tillin varsien päälle.
2. Paahda siikafileitä uunin grillivastuksen alla noin 5 minuuttia.
3. Tarjoa kalafileet pariisin- perunoiden kanssa. Huuhdo perunat lävikössä. Sulata voinokare paistokasarissa ja kaada perunat joukkoon. Mausta suolalla ja kuumenna perunat. Silppua joukkoon runsaasti tilliä ja ruohosipulia.
4. Sekoita kalalle kastikkeeksi ranskankermalla notkistettua piparjuurituorejuustoa.
Kokeile myös muita maukkaita kalaruokia: Kermaiset ahvenfileet Kalapihvit Höyrytetty siika Ruoka.fi: Siika kapriskastikkeessa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paahdettu siika