Pensasmustikka-sitruunapikajäätelö
Illanistujaiset kruunaa pikajäätelö pensasmustikasta. Jäätelön perusta on argentiinalainen dulce de leche eli karamellisoitu, kondensoitu maito.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 4 dl kuohukermaa
- 1 tlk (397 g) karamellisoitua maitotiivistettä (dulce de leche)
- 3 dl pensasmustikoita
- 1 sitruunan raastettu kuori
- ½ sitruunan mehu
- 2 rkl silputtua timjamia
Valmistusohje
Valmistusaika 15 minuuttia + Jäädyttäminen 6 tuntia
1. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon karamellisoitu maitotiiviste. Mausta vaahto raastetulla sitruunankuorella ja sitruunamehulla ja silputulla timjamilla. Kääntele pensasmustikat joukkoon.
2. Pane jäätelömassa litran vetoiseen rasiaan, peitä kannella ja pistä pakastimeen vähintään kuudeksi tunniksi. Voit koristella pinnan mustikoilla ennen pakastamista.
3. Ota jäätelö sulamaan puoli tuntia ennen tarjoilua. Tarjoa sesongin marjojen kanssa.
Lisää reseptejä:
Vadelmajäätelö Kookosjäätelö Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pensasmustikka-sitruunapikajäätelö