Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pensasmustikka-sitruunapikajäätelö

Illanistujaiset kruunaa pikajäätelö pensasmustikasta. Jäätelön perusta on argentiinalainen dulce de leche eli karamellisoitu, kondensoitu maito.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 tlk (397 g) karamellisoitua maitotiivistettä (dulce de leche)
  • 3 dl pensasmustikoita
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl silputtua timjamia

Valmistusohje

Valmistusaika 15 minuuttia + Jäädyttäminen 6 tuntia

1. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon karamellisoitu maitotiiviste. Mausta vaahto raastetulla sitruunankuorella ja sitruunamehulla ja silputulla timjamilla. Kääntele pensasmustikat joukkoon.

2. Pane jäätelömassa litran vetoiseen rasiaan, peitä kannella ja pistä pakastimeen vähintään kuudeksi tunniksi. Voit koristella pinnan mustikoilla ennen pakastamista.

3. Ota jäätelö sulamaan puoli tuntia ennen tarjoilua. Tarjoa sesongin marjojen kanssa.

Lisää reseptejä:

Vadelmajäätelö Kookosjäätelö Ruoka.fi: Uunijäätelö


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pensasmustikka-sitruunapikajäätelö

Sinun täytyy kommentoidaksesi.