Ruusunterälehtihillo
Vivi-Ann Sjögrenin kirjassa Vivi-Annin keittiössä on ihana ruusunterälehtihillo. Tässä ohjeessa sitä on hieman tuunattu vaniljalla ja limettimehulla. Tarjoa hilloa juuston ja suklaajälkiruokien, riistan tai ankan lisäkkeenä. Kokeile myös hillon sekoittamista kuohuviinin joukkoon.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 1 l tuoksuvia ruusun terälehtiä ( Rosa Rugosa)
- ½ sitruunan raastetttu kuori
- 1 limetin raastettu kuori
- ½ vaniljatanko
- 5 dl hillosokeria
- 1 limetin mehu
- sitruunamehua maun mukaan
Valmistusohje
- Käytettyjen ruusunterälehtien pitää luonnollisesti olla myrkyttämättömiä.
- Keitä terälehtiä, halkaistua vaniljatankoa ja sitruunan- ja limetinkuorta 5-10 minuuttia vedessä. Tulos on harmaa ja maku kitkerä. Mutta kun kaadat sekaan hillosokerin, muuttuu seos kauniin väriseksi ja ruusunmakuiseksi.
- Sekoita ja keitä vielä 5-10 minuuttia. Mausta vastapuristetulla limetti- ja sitruunamehulla. Hämmennä muutaman kerran hillon jäähtyessä niin että terälehdet jakaantuvat tasaisesti.
- Kaada hillo pieniin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kansi ja säilytä jääkaapissa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruusunterälehtihillo