
Omenasiiderihillo
Pitkään sakeaksi kiehunut omenasiiderihillo aateloi niin aamiaisleivän kuin keksitkin. Kokeile hilloa omenapiirakan mehevöittäjänä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Omenasiiderihillo
- 1 kg omenoita
- 2 dl kuivaa omenasiideriä
- 500 g fariinisokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
- 2 tl jauhettua kanelia
- ¼ tl jauhettua neilikkaa
Valmistusohje
Omenasiiderihillo valmistuu helposti näin:
- Pese ja lohko kilo omenoita. Poista kannat ja siemenkodat. Pilko omenat kuorineen kattilaan. Lisää joukkoon kaikki loput ainekset eli kaksi desilitraa kuivaa omenasiideriä, 500 grammaa fariinisokeria, yhden sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu, kaksi teelusikallista jauhettua kanelia sekä neljäsosa teelusikallinen jauhettua neilikkaa ja keitä ilman kantta noin tunnin ajan aina tasaisesti välillä sekoittaen.
- Soseuta omenasiiderihillo ja säilö se puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Peitä heti kansilla ja anna jäähtyä. Säilytä omenahillo jääkaapissa.
Vinkki! Valmista omenasiiderihillosta supermehevä omenapiirakka.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/2023.
Lue myös Anna.fi: Mausteinen omenahillo
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omenasiiderihillo