Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenasiiderihillo

Pitkään sakeaksi kiehunut omenasiiderihillo aateloi niin aamiaisleivän kuin keksitkin. Kokeile hilloa omenapiirakan mehevöittäjänä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Omenasiiderihillo

  • 1 kg omenoita
  • 2 dl kuivaa omenasiideriä
  • 500 g fariinisokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja puristet­tu mehu
  • 2 tl jauhettua kanelia
  • ¼ tl jauhettua neilikkaa

Valmistusohje

Omenasiiderihillo valmistuu helposti näin:

  1. Pese ja lohko kilo omenoita. Poista kannat ja siemenkodat. Pilko omenat kuorineen kattilaan. Lisää joukkoon kaikki loput ainekset eli kaksi desilitraa kuivaa omenasiideriä, 500 grammaa fariinisokeria, yhden sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu, kaksi teelusikallista jauhettua kanelia sekä neljäsosa teelusikallinen jauhettua neilikkaa ja keitä ilman kantta noin tunnin ajan aina tasaisesti välillä sekoittaen.
  2. Soseuta omenasiiderihillo ja säilö se puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Peitä heti kansilla ja anna jäähtyä. Säilytä omenahillo jääkaapissa.

Vinkki! Valmista omenasiiderihillosta supermehevä omenapiirakka.

omenasiiderihillo

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/2023.

Lue myös Anna.fi: Mausteinen omenahillo


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenasiiderihillo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.