Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pulmupuolukka – helppo tuorehillo palasokerista

Pulmupuolukka on nerokkain tapa säilöä puolukka vuodeksi ilman pakastinta. Puolukkahillo palasokerista valmistettuna pysyy tuoreena ja raikkaana jääkaapissa pulmusokerikäsittelyn ansiosta. Tapa on niin helppo, että tätä ei voi olla kokeilematta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Pulmupuolukka

  • 4 l tuoreita puolukoita
  • 400 g palasokeria (Pulmu: sulaa nopeammin kuin Sirkku-palasokeri)

Valmistusohje

Pulmupuolukka valmistuu helposti näin:

  1. Putsaa neljä litraa puolukoita ja kaada ne sellaisenaan 5 litran vetävään kulhoon tai kattilaan, jossa mahtuu sekoittamaan hyvin.
  2. Survo puolukoita vähän, jotta osasta lähtee vähän nesteitä irti. Jätä kuitenkin suurin osa puolukoista kokonaisiksi.
  3. Lisää 400 grammaa palasokeria puolukoiden joukkoon ja sekoita hyvin.
  4. Jätä seos huoneenlämpöön ja pyöräyttele puolukoita pari kertaa kahdeksan tunnin aikana.
  5. Puolukkaseos muuttaa väriä tummemmaksi ja kiiltäväksi, kun sokeri sulaa. Kun sokeri on sulanut, puolukat ovat valmiit purkitettavaksi.
  6. Säilö pulmupuolukka puhtaisiin lasipurkkeihin.
  7. Pulmupuolukkaa tulee noin 5 litraa. Varaa tarpeeksi purkkeja.
  8. Pulmupuolukka säilyy jääkaapissa useita kuukausia, josta sitä voi ottaa käyttöön tarpeen tullen. Sen voi myös halutessaan pakastaa pakasterasiassa tai pakastepussissa.

Vinkki! Säilytä sokerit näin

Pulmupuolukka
Pulmupuolukka on tuoretta puolukkaa, joka säilyy jääkaapissa käyttövalmiina jopa vuoden. © Kristiina Kurronen

Lue myös Anna.fi: Tuote voi olla sokeripommi, vaikka ainesosaluettelossa ei lue ”sokeri” – nämä kaikki raaka-aineet tarkoittavat käytännössä lisättyä sokeria

Reseptin ingressiä muokattu 4.12.2023. Sana jääkaappi korjattu pakastimeksi.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pulmupuolukka – helppo tuorehillo palasokerista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.