
Pulmupuolukka – helppo tuorehillo palasokerista
Pulmupuolukka on nerokkain tapa säilöä puolukka vuodeksi ilman jääkaappia. Puolukkahillo palasokerista valmistettuna pysyy tuoreena ja raikkaana jääkaapissa pulmusokerikäsittelyn ansiosta. Tapa on niin helppo, että tätä ei voi olla kokeilematta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Pulmupuolukka
- 4 l tuoreita puolukoita
- 400 g palasokeria (Pulmu: sulaa nopeammin kuin Sirkku-palasokeri)
Valmistusohje
Pulmupuolukka valmistuu helposti näin:
- Putsaa neljä litraa puolukoita ja kaada ne sellaisenaan 5 litran vetävään kulhoon tai kattilaan, jossa mahtuu sekoittamaan hyvin.
- Survo puolukoita vähän, jotta osasta lähtee vähän nesteitä irti. Jätä kuitenkin suurin osa puolukoista kokonaisiksi.
- Lisää 400 grammaa palasokeria puolukoiden joukkoon ja sekoita hyvin.
- Jätä seos huoneenlämpöön ja pyöräyttele puolukoita pari kertaa kahdeksan tunnin aikana.
- Puolukkaseos muuttaa väriä tummemmaksi ja kiiltäväksi, kun sokeri sulaa. Kun sokeri on sulanut, puolukat ovat valmiit purkitettavaksi.
- Säilö pulmupuolukka puhtaisiin lasipurkkeihin.
- Pulmupuolukkaa tulee noin 5 litraa. Varaa tarpeeksi purkkeja.
- Pulmupuolukka säilyy jääkaapissa useita kuukausia, josta sitä voi ottaa käyttöön tarpeen tullen. Sen voi myös halutessaan pakastaa pakasterasiassa tai pakastepussissa.
Vinkki! Säilytä sokerit näin
Lue myös Anna.fi: Tuote voi olla sokeripommi, vaikka ainesosaluettelossa ei lue ”sokeri” – nämä kaikki raaka-aineet tarkoittavat käytännössä lisättyä sokeria
- hillot
- marjahillot
- marjat
- puolukka
- sadonkorjuu
- säilöntä
- Arkiruoat
- Kotimaiset marjat
- Sadonkorjuu
- Suomalaiset perinneruoat
- Kasvikset
- Marjat
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
- Aamiainen
- Hedelmä- ja marjasalaatit
- Hillot
- Jäätelöt, jäädykkeet ja sorbetit
- Kastikkeet
- Kiisselit, hyytelöt ja vaahdot
- Leivonnaiset
- Letut, pannukakut ja vohvelit
- Lisukkeet
- Makeat leivonnaiset
- Makeat piirakat ja tortut
- Mausteet ja marinadit
- Pullat
- Puurot ja vellit
- Suomalainen ruoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pulmupuolukka – helppo tuorehillo palasokerista