Kaura-hedelmäkeksit
Helppotekoiset pikkuleivät hurmaavat hedelmäisten ja suklaisten sattumien avulla. Gluteenittomat keksit maistuvat myös keliaakikoille.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 35 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Gluteenittomat kaura-hedelmäkeksit:
- 6 dl gluteenittomia isoja kaurahiutaleita
- ½ dl perunajauhoja
- 2 dl tattarijauhoja
- 3 dl sokeria
- 3 tl leivinjauhetta
- 4 tl vanilliinisokeria
- 175 g sulatettua voita
- 1 dl rusinoita
- 100 g (2 dl) taatelia silputtuna
- 100 g (2 dl) kuivattua aprikoosia silputtuna
- 100 g taloussuklaata karkeana rouheena
- ½ dl mantelirouhetta
- 5 kananmunaa
Valmistusohje
Gluteenittomat kaura-hedelmäkeksit leivotaan helposti näin:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää sulatettu, hiukan jäähdytetty voi, hedelmäpalaset ja suklaarouhe, viimeiseksi kananmunat.
- Ota taikinasta lusikalla nokareita uunipellille ja paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ovat kypsiä.
Reseptin laatija: Leena Henttonen, Imatra
Lisää kaurakeksiohjeita: Suklaa-kaurakeksit Karpaloiset kaurakakut Hyvät kauralastut Ruoka.fi: Kaurakeksit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kaura-hedelmäkeksit