2. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa hyvin. Alusta taikinaa kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin tunti.
3. Painele taikina pyöreäksi levyksi pöydälle jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa levy noin 64 palaan terävällä puukolla tai metallisella taikinalastalla. Pyöritä palat pikkupulliksi. Dippaa jokainen pala ensin sulatetussa voissa ja sitten kauttaaltaan sokeri-kaneliseoksessa. Laita taikinapalat voideltuun torvivuokaan (tilavuus noin 2 1⁄2 litraa) päällekkäin ja ripottele väleihin rouhittua pähkinää. Kohota leivinliinan alla noin 15 minuuttia.
4. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 30–35 minuuttia, voit kokeilla pullan kypsyyttä puutikulla.
5. Anna pullan jäähtyä vuoassa. Kumoa monkey bread -nyhtöpulla ja nauti kahvipöydässä.
Vinkki! Pullan päälle voi tehdä tomusokerikuorrutteen: sekoita tasaiseksi tahnaksi 1 1/2 dl tomusokeria ja 2 rkl maitoa. Levitä pullan päälle.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 3/2017.
Lue myös: Karpalo-pähkinäbostonkakku
Lue myös: Pähkinäpullat
Lue myös: Tahmeat herkkupullat
Ruoka.fi: Nyhtöpulla (Monkey bread)
Kommentoi
Kommentoi juttua: Monkey bread – nyhtöpulla maistuu ihanasti kanelilta ja pekaanipähkinöiltä