Oluttölkkikana Shawarma
Oluttölkkikana Shawarma on lähi-idän tapaan maustettu, kokonainen broileri. Vaikka maustelista on pitkä, nämä mausteet yleensä löytyvät kotikokin maustekaapista. Broileri kypsyy grillissä oluttölkkimenetelmällä, joka takaa, että lopputulos on aina mehevä. Kypsennysmenetelmää varten on saatavissa Chicken roaster -nimellä myytäviä, ruostumattomasta teräksestä tehtyjä apuvälineitä, jos olutölkin alumiini pelottaa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 1 kpl kokonainen, maustamaton broileri
Marinadi:
- 2-3 valkosipulinkynttä
- ½ dl silputtua, tuoretta korianteria
- 1 tl jauhettua jeeraa
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl cayennenpippuria
- 2 tl savusettua paprikajauhetta
- 2 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 2 rkl sitruunamehua
- ½ dl oliiviöljyä
Kypsennys:
- ½ l oluttölkki
Valmistusohje
- Hienonna valkosipulinkynnet ja silppua korianteri. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
- Hiero broilerin pinta marinadiseoksella. Irrota myös rintalastan nahkaa ja hiero maustetta myös nahan alle. Anna maustua mielellään seuraavaan päivään.
- Kaada lasiin oluesta noin puolet ja nauti. Pistele sitten oluttölkin kanteen ja yläreunaan (nestepinnan yläpuolelle) reikiä.Laita oluttölkki tasaiselle alustalle tai ja paina maustettu broileri tölkin päälle. Tölkki uppoaa linnun vatsaonteloon ja kana ikään kuin istuu tölkin päällä.
- Grillaa broileria miedolla lämmöllä epäsuorasti joko kannellisessa grillissä tai folion alla. Grillaus vie aikaa noin tunnin, riippuen broilerin koosta. Kokeile kypsyyttä veitsen kärjellä koivesta. Jos neste on kirkasta, kana on kypsä.
- Annan broilerin vetäytyä peitettynä 10 minuuttia ennen leikkaamista.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Oluttölkkikana Shawarma
Nautitaan alumiinitölkistä liuenneen alzheimerintaudin kera.