Chia-karpalohillolla täytetyt leivokset saavat yllensä tuhdin suklaakuorrutteen.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12 annosta
Kasvis
Ainekset
Suklaa-karpaloleivosten pohja:
4
kananmunaa
2 dl
sokeria
4 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
kaakaojauhetta
1 rkl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
150 g
voita
2 dl
maitoa
Chia-karpalohillo
2 ½ dl
pakastekarpaloita
½ dl
appelsiinimehua
1 rkl
siirappia tai vaahterasiirappia
1
kanelitanko
1 rkl
chiasiemeniä
Päälle:
100 g
tummaa suklaata (70%)
0,6 dl
kermaa
1 rkl
siirappia
Koristeluun:
karpaloita
Valmistusohje
Suklaa-karpaloleivokset leivotaan helposti näin:
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne vuorotellen sulatetun voin ja maidon kanssa vaahtoon. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle.
3. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Kokeile kypsyyttä sileällä puutikulla: jos tikkuun ei jää taikinaa, pohja on kypsä.
4. Tee hillo. Laita kattilaan karpalot, mehu, siirappi ja kanelitanko. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia, kunnes karpalot ovat pehmenneet. Ota tanko pois kattilasta, ja riko karpaloita haarukalla. Lisää chiasiemenet, ja anna hillon jäähtyä ja jähmettyä.
5. Ota pohjasta pyöreitä paloja muotin tai lasin avulla. Laita hilloa kahden leivoksen väliin.
6. Tee kuorrutus. Paloittele suklaa kulhoon. Lämmitä kerma kiehumispisteeseen, ja kaada suklaan joukkoon. Anna suklaan sulaa, ja mausta siirapilla. Kaada suklaakuorrutetta jokaisen leivoksen päälle. Koristele karpaloilla. Anna kovettua.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaa-karpaloleivokset