Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Joulukonvehti-croissantit

Tästä ei joulun hävikkiruokaherkku parane. Ruullaa valmiin croissant-taikinan sisään joulukonvehteja. Joulukonvehti-croissantit maistuvat välipäivien aamupalalla tai kahvin kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Joulukohvehti-croissantit

  • 1 pkt (240 g) valmista croissant-taikinaa (Danderolles)
  • 12 suklaakonvehtia

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Koristeluun

  • 1 rkl tomusokeria
  • ½ tl piparkakkumausteseosta

Valmistusohje

Katso videolta, miten joulukonvehti-croissantit valmistetaan:

Joulukonvehti-croissantit valmistuvat helposti näin:

  1. Avaa yksi croissantpaketti ja rullaa taikina auki pellille. Yhdestä paketista tulee kuusi croissanttia.
  2. Avaa 12 suklaakonvehtia ja laita kaksi konvehtia aina yhden croissantin leveään päätyyn.
  3. Rullaa tiukalle rullalle.
  4. Voitele croissantit kananmunalla ja paista 180-asteessa noin 13 minuuttia.
  5. Anna leivonnaisten vähän jäähtyä ja tomuta niiden päälle halutessasi piparkakkumausteseoksella maustettua tomusokeria.

Vinkki! Jos suklaa ei innosta ja olet mieluummin suolaisen ystävä, kääri taikinan sisään joulun juustopöydän jämät.

Joulukonvehti-croissantit.
Joulukonvehti-croissanttien päälle on tomutettu piparkakkumausteseoksella maustettua tomusokeria. © Sanna Mansikkamäki

Lue myös Anna.fi: Tämä ohje toimii myös jämäsuklaiden hyödyntämiseen.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulukonvehti-croissantit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.