Joulukonvehti-croissantit
Tästä ei joulun hävikkiruokaherkku parane. Ruullaa valmiin croissant-taikinan sisään joulukonvehteja. Joulukonvehti-croissantit maistuvat välipäivien aamupalalla tai kahvin kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Joulukohvehti-croissantit
- 1 pkt (240 g) valmista croissant-taikinaa (Danderolles)
- 12 suklaakonvehtia
Voiteluun
- 1 kananmuna
Koristeluun
- 1 rkl tomusokeria
- ½ tl piparkakkumausteseosta
Valmistusohje
Katso videolta, miten joulukonvehti-croissantit valmistetaan:
Joulukonvehti-croissantit valmistuvat helposti näin:
- Avaa yksi croissantpaketti ja rullaa taikina auki pellille. Yhdestä paketista tulee kuusi croissanttia.
- Avaa 12 suklaakonvehtia ja laita kaksi konvehtia aina yhden croissantin leveään päätyyn.
- Rullaa tiukalle rullalle.
- Voitele croissantit kananmunalla ja paista 180-asteessa noin 13 minuuttia.
- Anna leivonnaisten vähän jäähtyä ja tomuta niiden päälle halutessasi piparkakkumausteseoksella maustettua tomusokeria.
Vinkki! Jos suklaa ei innosta ja olet mieluummin suolaisen ystävä, kääri taikinan sisään joulun juustopöydän jämät.
Lue myös Anna.fi: Tämä ohje toimii myös jämäsuklaiden hyödyntämiseen.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Joulukonvehti-croissantit