Pullakranssi pakastetaikinasta
Pullakranssi pakastepullataikinasta pelastaa kiireisen leipurin. Joskus saa oikaista ja napata pakastealtaasta näppärän valmiin taikinan. Loihdi siitä kaunis pullakranssi lisäämällä vain täytteet kranssin sisään. Helppoa!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pullakranssi pakastetaikinasta
- 600 g pakastepullataikinaa (esim. Pirkka)
- 150 g paistonkestävää luumumarmeladia
- 100 g paistonkestävää vaniljakreemiä
Voiteluun
- 1 kananmuna
Koristeluun
- 2 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Katso videolta, miten pullakranssi pakastetaikinasta valmistetaan:
Pullakranssi pakastetaikinasta leivotaan helposti näin:
- Sulata 600 grammaa pakastepullataikinaa. Kiinnitä sulaneet pakastepullataikinat nipistämällä kaksi taikinalevyä yhteen. Kauli taikinaa vähän ohuemmaksi pituus- sekä leveyssuunnassa.
- Levitä noin 150 grammaa luumumarmeladia taikinalevyn keskelle, jättäen reunoille noin 7 senttiä tilaa.
- Levitä luumuhillon päälle 100 grammaa vaniljakreemiä ja tasoita kreemi veitsellä.
- Leikkaa molempiin reunoihin tasaisesti 2 cm:n levyisiä kaistaleita täytteeseen saakka.
- Puno kaistaleet ristiin koko matkalta.
- Kierrä taikina kranssin muotoon ja nipistä päädyt yhteen.
- Siirrä kranssi pellille. Voitele kranssin pinta kananmunalla.
- Kohota noin tunti lämpimässä paikassa ennen paistamista.
- Nosta keskelle kranssia pieni kippo, että kranssi säilyy kauniin muotoisena paistaessa.
- Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
- Koristele valmis kranssi tomusokerilla.
- Voit sitoa kranssin ympärille kauniin nauhan.
Vinkki! Jos haluat tehdä pullataikinan itse, kokeile tätä sahramipullataikinaa.
Lue myös Anna.fi: Vadelma-kinuskipullat valmistaikinasta hurmaavat
- joululeivonnaiset
- leivonta
- pullat
- pullataikina
- ruokalahjat
- syödään yhdessä
- Toukola
- unelmien joulu
- valmistaikina
- Äitienpäivä
- Isänpäivä
- Itsenäisyyspäivä
- Joulu
- Juhlat
- Lastenjuhlat
- Pääsiäinen
- Ristiäiset ja nimiäiset
- Suomalaiset perinneruoat
- Kasvis
- Leivonnaiset
- Makeat leivonnaiset
- Pullat
- Eurooppalainen ruoka
- Suomalainen ruoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pullakranssi pakastetaikinasta