Reseptit

Pullakranssi pakastetaikinasta

Pullakranssi pakastepullataikinasta pelastaa kiireisen leipurin. Joskus saa oikaista ja napata pakastealtaasta näppärän valmiin taikinan. Loihdi siitä kaunis pullakranssi lisäämällä vain täytteet kranssin sisään. Helppoa!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Pullakranssi pakastetaikinasta

  • 600 g pakastepullataikinaa (esim. Pirkka)
  • 150 g paistonkestävää luumumarmeladia
  • 100 g paistonkestävää vaniljakreemiä

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Koristeluun

  • 2 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Katso videolta, miten pullakranssi pakastetaikinasta valmistetaan:

Pullakranssi pakastetaikinasta leivotaan helposti näin:

  1. Sulata 600 grammaa pakastepullataikinaa. Kiinnitä sulaneet pakastepullataikinat nipistämällä kaksi taikinalevyä yhteen. Kauli taikinaa vähän ohuemmaksi pituus- sekä leveyssuunnassa.
  2. Levitä noin 150 grammaa luumumarmeladia taikinalevyn keskelle, jättäen reunoille noin 7 senttiä tilaa.
  3. Levitä luumuhillon päälle 100 grammaa vaniljakreemiä ja tasoita kreemi veitsellä.
  4. Leikkaa molempiin reunoihin tasaisesti 2 cm:n levyisiä kaistaleita täytteeseen saakka.
  5. Puno kaistaleet ristiin koko matkalta.
  6. Kierrä taikina kranssin muotoon ja nipistä päädyt yhteen.
  7. Siirrä kranssi pellille. Voitele kranssin pinta kananmunalla.
  8. Kohota noin tunti lämpimässä paikassa ennen paistamista.
  9. Nosta keskelle kranssia pieni kippo, että kranssi säilyy kauniin muotoisena paistaessa.
  10. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  11. Koristele valmis kranssi tomusokerilla.
  12. Voit sitoa kranssin ympärille kauniin nauhan.

Vinkki! Jos haluat tehdä pullataikinan itse, kokeile tätä sahramipullataikinaa.

Pullakranssi valmistaikinasta.
Pullakranssi valmistaikinasta on maistuva ja kaunis lahja. © Miika Kainu

Lue myös Anna.fi: Vadelma-kinuskipullat valmistaikinasta hurmaavat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pullakranssi pakastetaikinasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.