Lihatagine manteleilla ja luumuilla
Marokkolainen tagine tarkoittaa niin ruokalajia kuin keittoastiaa, jossa se valmistetaan. Ruoka valmistuu mainiosti myös tavallisessa padassa, mikäli et omista taginea. Ohje on Marrakechista, Amal Centerin keittokurssilta. Marokossa tagine tarjotaan leivän ja salaatin kanssa, mutta suomalainen voi keittää sen seuraksi kuskusia.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 250-300 g luullista naudan- tai lampaanlihaa
- 1 keskikokoinen sipuli
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl kurkumaa
- ripaus sahramia
- 1 tl suolaa
- 1 kanelitanko
- 1 tl hienonnettua tuoretta korianteria
- 1 tl hienonnettua tuorettapersiljaa
- ½ dl oliiviöljyä
- 1-2 dl vettä
Lisäksi
- 8 kuivattua luumua
- ½ dl sokeria
- 1 tl kanelia
- vettä
- 1 dl kuorittuja manteleita
- öljyä
- 1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
Valmistusohje
- Paloittele liha annospaloiksi. Hienonna sipuli ja levitä silppu tagine-padan pohjalle. Ripottele mausteet lihapalojen päälle. Pirskottel päälle oliiviöljyä ja lisää puolet vedestä. Sulje kansi ja kypsennä pataa joko (kaasu)liedellä miedolla lämmöllä tai 175-asteisessa uunissa 1 1/2 -2 tuntia. Tarkista nesteen määrä ja lisää vettä tarvittaessa.
- Pane luumut kattilaan ja lisää sen verran vettä, että luumut peittyvät. Lisää sokeri ja kaneli, keitä kunnes luumut pehmenevät ja liemi muuttuu siirapiksi.
- Ruskista kuorittuja manteleita öljyssä kunnes ne ruskistuvat, noin viisi minuuttia.
- Lisa luumut ja mantelit lähes valmiin lihapadan joukkoon.
- Koristele tagine paahdetuilla seesaminsiemenillä.
Tarjoa tagine pitaleivän ja vihersalaatin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lihatagine manteleilla ja luumuilla