Gluteeniton runebergintorttu
Pidätkö enemmän kuivemmasta kuin kosteasta tortusta? Tässä ohjeessa on runsaasti makua ja koostumuskin on klassinen. Runebergintorttu onnistuu hyvin ilman vehnäjauhoja. Kokeile herkullista ohjetta!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 150 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
- 1 ½ dl sokeria
- 2 isoa kananmunaa
- 100 g (1 ps) mantelijauhetta
- 1 dl gluteenittomia korppujauhoja
- 1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl ksantaania
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl kardemummaa
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ dl maitoa
- ¼ tl karvasmanteliaromia
Koristeluun
- vadelmahilloa
- pikeeriä eli sokerikuorrutetta
- halutessasi punssia kostutukseen
Valmistusohje
- Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Voin pitää olla aivan pehmeää, kun se vatkataan sokerin joukkoon.
- Pilko voi sekoituskulhoon. Lisää sokeri. Vatkaa vaahdoksi.
- Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
- Lisää kuivat aineet ja mausteet. Sekoita. Lisää neste sekä karvasmanteliaromi ja vatkaa taikina tasaiseksi.
- Voitele runebergintorttuvuoat hyvin voilla tai vuokasprayllä. Lusikoi taikinaa vuokiin. Voit paistaa tortut myös muffinivuoassa.
- Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Kostuta tortut halutessasi punssilla. Koristele pikeerillä ja hillolla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton runebergintorttu