Sikke Sumarin marinoitu melonisalaatti
Sikke Sumari rakastaa melonia. Vihreä verkkomeloni on täydellinen erilaisiin salaatteihin. Höylää kypsästä melonista juustohöylällä ohuenohuita viipaleita. Meloni maustetaan mustapippurilla ja basilikalla. Hämmästyttävän herkullinen salaatti yllättää syöjänsä kerta toisensa jälkeen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Marinoitu melonisalaatti
- 1 vihreä verkkomeloni tai hunajameloni
- 4 rkl siideriviinietikkaa, cavaviinietikkaa tai samppanjaviinietikkaa
- 1 rku tuoretta basilikaa
- ½ tl mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Marinoitu melonisalaatti valmistuu helposti näin:
- Leikkaa yksi vihreä verkkomeloni tai hunajameloni neljään osaan, poista kuori ja siemenet.
- Siivuta meloni juustohöylällä ohuen ohueksi. Siirrä tarjoiluastiaan.
- Ota yksi iso nippu tuoretta basilikaa. Tee basilikanlehdistä tiukka rulla ja hienonna. Lisää puolet basilikasta, neljä ruokalusikallista siideriviinietikkaa, cavaviinietikkaa tai samppanjaviinietikkaa ja reilusti karheaksi jauhettua mustapippuria. Anna maustua vartti.
- Viimeistele marinoitu melonisalaatti lopulla basilikalla ja tarjoa kylmänä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/20.
Lue myös: Galia, piel de sapo, okashi – tunnetko melonilajikkeet?
Lue myös Anna.fi: Melonia ja mozzarellaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sikke Sumarin marinoitu melonisalaatti