Täyteläinen suklaakakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 150 g voita
- 150 g taloussuklaata
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 tl leivinjauhetta
Vuokaan
- voita
- korppujauhoja
Kuorrutus
- 200 g taloussuklaata
- 2 rkl voita
Valmistusohje
Täyteläinen suklaakakku lumoaa suklaanystävän. Tarjoa suklaakakku jälkiruoaksi sellaisenaan kahvin kera tai marjojen tai hedelmien kanssa.
1. Sulata kattilassa voi ja paloittele suklaa joukkoon. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna hieman jäähtyä.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi jauhoseos sitten munavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää voi-suklaaseos ja sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi taikinaksi.
3. Valuta taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, irtopohjakakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Suklaakakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Nosta kakku jäähtymään ritilälle.
4. Kumoa suklaakakku jäähtyneenä. Sulata mikrossa tai vesihauteessa kuorrutusta varten paloiteltu suklaa ja sekoita joukkoon voinokareet. Sekoita tasaiseksi. Kumoa kakku vadille. Valuta ja levitä kuorrute suklaakakun päälle tasaisesti.
5. Anna suklaakuorrutuksen jähmettyä viileässä hetki ennen tarjoilua.
Kokeile myös muita lumoavia suklaakakkureseptejä:
Suklaatäytekakku
Gluteeniton suklaakakku
Raakasuklaakakku
Ruoka.fi: Helppo suklaakakku
Kuva: Jukka Pakarinen/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Täyteläinen suklaakakku