Pähkinäpavlova
Pähkinäpavlova on herkullinen vaihtoehto perinteiselle versiolle. Tässä pavlovassa maistuvat hasselpähkinä ja punssi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Marenki:
- 6 kananmunan valkuaista
- 3 dl erikoishienoa Siro-sokeria
- 2 tl maissitärkkelysjauhoa (Maizena)
- 2 tl omenaviinietikkaa
- 2 dl jauhettua hasselpähkinää
- Pellille: maissitärkkelysjauhoa
Täyte
- 200 g kuivattuja viikunoita
- 2 dl vettä
- 1 dl ruokosokeria
- 1 dl punssia
- 2 dl kuohukermaa
- 250 g vaniljarahkaa
Pinnalle
- 200 g kuivattuja hedelmiä(aprikooseja, taateleita, luumuja)
- punssiliemi, kuten viikunoille
Valmistusohje
Pähkinäpavlova tehdään näin:
1. Sekoita maissitärkkelys ja 1 desilitra sokeria. Vaahdota valkuaiset teräs- tai lasikulhossa kovaksi vaah-doksi. Lisää samalla 2 desilitraa sokeria valkuaisten joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa lopuksi joukkoon sokerimaissijauhoseos ja etikka. Sekoita pähkinäjauhe varovasti joukkoon.
2. Siivilöi leivinpaperilla peitetylle pellille maissijauhoa ja lusikoi marenki pellille pyöreäksi kakkupohjaksi. Muovaa kakku reunoilta korkeammaksi siten, että keskelle jää tilaa täytteelle. Paista 125-asteisessa uunissa 1 1⁄2 tuntia. Anna marengin jäähtyä.
3. Poista viikunoista kova kanta. Kiehauta vesi ja sokeri, lisää joukkoon punssi ja anna hedelmien maustua pari tuntia tai seuraavaan päivään. Tee samoin koristeeksi tarkoitetuille hedelmille.
4. Siivilöi viikunat liemestä ja soseuta ne. Vaahdota kerma. Sekoita viikunasose rahkaan. Lisää lopuksi kerma. Mausteena voi käyttää hedelmien punssilientä. Täytä pähkinäpavlova rahkaseoksella ja korista punssissa liotetuilla hedelmillä.
Vinkki: Käytä punssiliemi esimerkiksi kakunkostukkeeksi, juomiin kuten glögiin.
Kokeile myös hedelmien kanssa tarjottavaa suolakinuski-pavlovaa.
Lue myös Anna.fi: Vadelma-pistaasipavlova
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pähkinäpavlova