Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Pähkinäpavlova

Pähkinäpavlova on herkullinen vaihtoehto perinteiselle versiolle. Tässä pavlovassa maistuvat hasselpähkinä ja punssi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Marenki:

6 kananmunan valkuaista
3 dl erikoishienoa Siro-sokeria
2 tl maissitärkkelysjauhoa (Maizena)
2 tl omenaviinietikkaa
2 dl jauhettua hasselpähkinää
Pellille: maissitärkkelysjauhoa

Täyte

200 g kuivattuja viikunoita
2 dl vettä
1 dl ruokosokeria
1 dl punssia
2 dl kuohukermaa
250 g vaniljarahkaa

Pinnalle

200 g kuivattuja hedelmiä(aprikooseja, taateleita, luumuja)
punssiliemi, kuten viikunoille

Valmistusohje

1. Sekoita maissitärkkelys ja 1 desilitra sokeria. Vaahdota valkuaiset teräs- tai lasikulhossa kovaksi vaah-doksi. Lisää samalla 2 desilitraa sokeria valkuaisten joukkoon
koko ajan vatkaten. Vatkaa lopuksi joukkoon sokerimaissijauhoseos ja etikka. Sekoita pähkinäjauhe varovasti joukkoon.

2. Siivilöi leivinpaperilla peitetylle pellille maissijauhoa ja lusikoi marenki pellille pyöreäksi kakkupohjaksi. Muovaa kakku reunoilta korkeammaksi siten, että keskelle jää tilaa täytteelle. Paista 125-asteisessa uunissa 1 1⁄2 tuntia. Anna marengin jäähtyä.

3. Poista viikunoista kova kanta. Kiehauta vesi ja sokeri, lisää joukkoon punssi ja anna hedelmien maustua pari tuntia tai seuraavaan päivään. Tee samoin koristeeksi tarkoitetuille hedelmille.

4. Siivilöi viikunat liemestä ja soseuta ne. Vaahdota kerma. Sekoita viikunasose rahkaan. Lisää lopuksi kerma. Mausteena voi käyttää hedelmien punssilientä. Täytä pavlova rahkaseoksella ja korista punssissa liotetuilla hedelmillä.

Vinkki: Käytä punssiliemi glögiin.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pähkinäpavlova

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X