Muropikkuleivät
Muropikkuleivät maistuvat kahvin tai teen kanssa. Ne voi koristella tomusokerilla, nomparelleilla tai sokerikuorruttella. Tee muropikkuleivät vaihteeksi sydämenmuotoon.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 50 annosta
Ainekset
Muropikkuleivät:
- 200 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 tl vaniljasokeria
Murosydänten väliin:
- Lemond curdiä
- tai vadelmamarmeladia
- tomusokeria
Valmistusohje
Muropikkuleivät tehdään näin:
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita kananmuna hyvin vatkaten voivaahtoon. Lisää lopuksi jauhot ja mausteet.
2. Pane taikina noin 30 minuutiksi jääkaapppiin ja leivo pikkuleiviksi. Paista muropikkuleipiä 200 asteessa noin 5 minuuttia.
3. Kahden sydämenmuotoisen pikkuleivän täytteeksi sopii lemon curd tai vaikka luumuhillo. Pöllöytä päälle lumikerros tomusokerista.
Lue myös: Parhaat pikkuleivät x 10
Katso myös: Ruoka.fi:n mantelipikkuleivät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Muropikkuleivät