Kuohkea mustajuurikeitto
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
- 500 g mustajuuria
- 300 g jauhoista perunaa
- sitruunamehua
- 1 purjon vaalea osa
- 50 g voita
- 0.5 tl currya
- 7 dl kasvislientä (gluteeniton)
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- 2 dl 2 dl kuohuviiniä tai kivennäisvettä
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Parmesaanikeksit
- 1 dl parmesaaniraastetta
Lisäksi
- paahdettuja auringonkukansiemeniä
Valmistusohje
1. Valmista ensin juustokeksit. Levitä juustoraaste neljäksi pitkäksi suikaleeksi leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 250-asteisessa uunissa noin 3 minuuttia. Nosta heti lastalla varovasti jäähtymään esimerkiksi kaulimen päälle.
2. Pese, kuori ja paloittele mustajuuret ja perunat. Upota juurekset hetkeksi sitruunalla maustettuun veteen.
3. Halkaise ja huuhtele purjo. Viipaloi purjo ja kuullota hetki voissa kattilassa. Lisää curry ja kasvisliemi. Nosta juurekset sitruunavedestä suoraan kiehuvaan liemeen. Keitä, kunnes kasvikset pehmenevät.
4. Lisää keittoon ranskankerma ja jätä sitä halutessasi hieman koristeluun. Soseuta keitto. Ohenna keitto kuohuviinillä tai kivennäisvedellä ja mausta kevyesti. Tarjoile mustajuurikeitto parmesaanilastujen kanssa. Koristele keitto ranskankermalla ja paahdetuilla auringonkukansiemenillä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kuohkea mustajuurikeitto