Valkosipuli-sitruunasilakat
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 500 g silakkafileitä
Raakakypsyttämiseen
- 2 tl karkeaa merisuolaa
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 2 dl vettä
- 2 laakerinlehteä
- 4 valkosipulinkynttä
Pinnalle
- 0.5 dl (sitruunaista ) oliiviöljyä
- puolen sitruunan raastettu kuori
- 2 rkl sitruunamehua
- merisuolaa myllystä
- mustapippuria myllystä
koristeeksi
- sitruunaviipaleita
- laakerinlehtiä
Valmistusohje
1. Sekoita kypsytysliemen ainekset. Anna silakkafileiden kypsyä liemessä neljä tuntia.
2. Siivilöi kalat liemestä ja lado ne vadille. Nouki valkosipulinkynnet talteen. Sekoita öljy, sitruunan raastettu kuori, mehu, valkosipulin palat ja maustavat ainekset keskenään. Valele kalat mausteliemellä. Anna maustua kylmässä pari tuntia. Korista vati sitruunaviipaleilla ja laakerinlehdillä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosipuli-sitruunasilakat