Reseptit

Valkosipuli-sitruunasilakat

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 500 g silakkafileitä

Raakakypsyttämiseen

  • 2 tl karkeaa merisuolaa
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 4 valkosipulinkynttä

Pinnalle

  • 0.5 dl (sitruunaista ) oliiviöljyä
  • puolen sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl sitruunamehua
  • merisuolaa myllystä
  • mustapippuria myllystä

koristeeksi

  • sitruunaviipaleita
  • laakerinlehtiä

Valmistusohje

Valkosipuli-sitruunasilakat

1. Sekoita kypsytysliemen ainekset. Anna silakkafileiden kypsyä liemessä neljä tuntia.

2. Siivilöi kalat liemestä ja lado ne vadille. Nouki valkosipulinkynnet talteen. Sekoita öljy, sitruunan raastettu kuori, mehu, valkosipulin palat ja maustavat ainekset keskenään. Valele kalat mausteliemellä. Anna maustua kylmässä pari tuntia. Korista vati sitruunaviipaleilla ja laakerinlehdillä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosipuli-sitruunasilakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.