Porkkana-raparperihillo
Pehmeän makeassa porkkanaraparperihillossa on kaunis väri ja hyvä rakenne. Porkkanoiden käyttö hillossa toi mieleen tutun köyhänmiehen lakkahillon, jossa porkkanoiden kanssa hillotaan karviaisia. Porkkana-raparperihillon reseptin on laatinut Kotilieden lukija, Maritta Taimen.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Porkkana-raparperihillo:
- 500 g porkkanoita
- 1.5 dl vettä
- 500 g raparperia
- 500 g hillosokeria
Valmistusohje
Porkkana-raparperihilloa tulee tällä ohjeella noin litra.
1. Kuori porkkanat ja pilko pieniksi paloiksi kattilaan. Lisää vesi ja keitä 10 minuuttia. Puhdista raparperit ja paloittele ne porkkanoiden joukkoon. Keitä 5 minuuttia. Sekoita ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
2. Lisää sokeri samalla sekoittaen. Keitä aineksia 5 minuuttia. Purkita hillo puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje heti kansilla. Anna jäähtyä. Säilytä porkkana-raparperihillo viileässä.
Resepti: Maritta Taimen, Paimio
Lue myös: Säilykepurkkien ja -pullojen sterilointi – näin onnistut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porkkana-raparperihillo