Manteli- tai kookosmarengit
Tällä ohjeella syntyvät manteli- tai kookosmarengit. Rapean makeat marengit raikastuvat sitruunalla. Tarjoa marengit vaikkapa tyrnikiisselin kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Manteli- tai kookosmarengit:
- 2 kananmunan valkuaista
- 0.5 tl etikkaa tai sitruunamehua
- 1.5 dl erikoishienoa Siro-sokeria
- 1 dl jauhettua mantelia tai kookoshiutaleita
Valmistusohje
1. Vaahdota valkuaiset ja etikka. Lisää sokeria vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja kiinteää marenkia. Sekoita joukkoon mantelijauhe tai kookoshiutaleet.
2. Muodosta kahdella lusikalla nokareita leivinpaperilla suojatulle pellille ja kypsennä marenkeja 125-asteisessa uunissa noin 1 1⁄2 tuntia.
Katso myös: Tyrnikiisselin resepti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Manteli- tai kookosmarengit