Paras raparperimehu
Raparperimehu on ihanaa. Se on mainio mehun raaka-aine. Tähän mehuun tarvitset vain raparperia, sitruunaa, sokeria ja vettä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Paras raparperimehu
- 1 ½ kg raparperia
- 1 sitruuna
- 2 ½ l vettä
- 500 g (6 dl) sokeria / 1 l siivilöityä mehua
Valmistusohje
Paras raparperimehu tehdään näin:
Tällä reseptillä valmistat noin 3 litraa raparperimehua.
1. Huuhtele raparperin varret. Pilko raparperit ja sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Mittaa raparperipalat, sitruunaviipaleet ja vesi kattilaan, keitä noin 15 minuuttia. Älä sekoita, jotta mehusta ei tule sameaa. Jäähdytä puolisen tuntia.
2. Siivilöi raparperipalat ja sitruunaviipaleet mehusta. Anna valua hetki ja mittaa mehun määrä.
3. Lisää sokeri, osa voi olla myös ruokosokeria. Keitä seosta, kunnes sokeri on liuennut mehuun.
4. Kaada raparperimehu puhtaisiin pulloihin. Raparperimehu säilyy kylmässä muutaman päivän.
Vinkki! Sokeria voi laittaa vähemmänkin, oman maun mukaan.
Lue myös: Riittoisa raparperi – katso herkullliset ohjeet!
Kokosimme yhteen Kotilieden suosituimmat raparperipiirakkareseptit –valitse mieleisesi.
Lue myös Anna.fi: Raparperi-mansikkajuoma
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paras raparperimehu
Älytön määrä sokeria. Onko tullut joku virhe ohjeeseen?
Hei! Raparperimehusta voi vähentää sokerin määrän puoleen, oman maun mukaan. Koko määrällä mehusta tulee makea.
Ja sitruuna tuli mihin?
Hei Pulu! Kiitos tarkkaivaisuudestasi! Sitruuna lisätään raparperin kanssa samaan aikaan. Täydensin valmistusohjeen puuttuvat kohdat.