Omena-papuhummus
Omena-papuhummus on raikas dippi tai levite. Tarjoa hummus tuoreen leivän kera. Cayenne-pippuri, sitruunamehu ja valkosipuli maustavat tämän hummuksen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Omena-papuhummus:
- 2 prk (á 285/170 g) esikeitettyjä suuria valkoisia papuja
- 1 Granny Smith -omena
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 2 rkl tahinitahnaa
- ¾ tl jauhettua juustokuminaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl cayennenpippuria
- 3 rkl oliiviöljyä
- (noin 2 rkl vettä)
Valmistusohje
1. Huuhtele ja valuta purkkipavut. Soseuta ne tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Kuori ja raasta omena hienoksi raasteeksi ja lisää sitruunamehun kanssa tehosekoittimeen.
2. Lisää murskattu valkosipulinkynsi sekä muut aineet ja soseuta tasaiseksi, levittyväksi tahnaksi. Notkista tarvittaessa vedellä.
3. Nosta hummus tarjoiluastiaan ja valuta päälle hieman oliiviöljyä. Hummus säilyy noin 4 vuorokautta jääkaapissa.
Katso myös: Kokoa meze-lautanen ja herkulliset lisukkeet falafelien kylkeen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omena-papuhummus