Savulohi-tillipiirakka
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
pohja
- 100 g voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 3 dl perunamuusihiutaleita
- 200 g kermaviiliä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl cayennenpippuria
Täyte
- 400 g lämminsavulohta
- 1 pieni purjo
- 1 tomaatti
- 1 ruukku tilliä
Pinnalle
- 200 g metsäsieni- tai kantarellituorejuustoa
- 2 kananmunaa
- 0.5 dl kermaa
- 3 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Sekoita pehmeä voi, jauhot, perunamuusihiutaleet, mausteet ja kermaviili keskenään. Anna taikinan levähtää hetki kylmässä.
2. Pilko purjo ja tomaatti ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tilli.
3. Kaulitse taikina ja painele se halkaisijaltaan 30-senttiseen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä purjoviipaleet, lämminsavulohi ja tillisilppu piirakkavuokaan. Asettele lopuksi pinnalle tomaattiviipaleet.
4. Sekoita tuorejuusto, kananmunat, kerma ja juustoraaste keskenään. Levitä seos täytteen päälle. Paista savulohipiirakkaa 200- asteisen uunin alaosassa puolisen tuntia.
Vinkki: Piirakan täytteeseen voi käyttää myös tähteeksi jäänyttä kypsää kalaa.
Minna Linsén, Rekijoki
Kommentoi
Kommentoi juttua: Savulohi-tillipiirakka