Erjan vadelmakakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
pohja
- 200 g Digestive-keksejä
- 50 g Dajm-karamellirakeita
- 100 g voisulaa
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 200 g valkosuklaata
- 2.5 dl vispikermaa
- 4 rkl sokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1.5 dl maustamatonta jogurttia
Päälle
- vadelmia
- 0.5 dl hyytelösokeria
- 1 dl vettä
Valmistusohje
1. Murskaa Dajm-rakeet ja keksit monitoimikoneessa. Lisää joukkoon voisula. Painele seos irtopohjaiseen vuokaan, leivinpaperilla suojatulle pohjalle.
2. Sulata valkosuklaa suklaavesihauteessa. Vaahdota kerma ja sokeri. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. 3. Vatkaa juusto, jogurtti ja sulatettu suklaa. Lisää kermavaahto.
4. Purista pehmenneistä liivatelehdistä vesi ja sulata ne tilkkaseen kiehuvan kuumaa vettä. Lisää liivateseos ohuena nauhana valkosuklaaseokseen. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkapissa mieluiten yön yli.
5. Peitä hyytyneen kakun pinta vadelmilla. Jos haluat, voit viimeistellä kakun kiilteellä. Valmista kiille hyytelösokerin pakkauksen ohjeen mukaan ja sivele kiille marjojen päälle.
Vinkki: Kakusta saa gluteenittoman käyttämällä pohjaan gluteiinittomia keksejä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Erjan vadelmakakku