Keittofilee
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- noin 700 g naudan sisäfileen keskiosaa
- hyvää lihalientä tai vettä ja häränlihafondia ohjeen mukaan
Mausteliemi:
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl soijakastiketta
- 4-6 valkosipulinkynttä
- rouhittua mustapippuria
- timjamia
kastike:
- 100 g voita
- 1 nippu persiljaa
- valkosipulinkynnet mausteliemestä
Valmistusohje
1. Kiehauta lihaliemi ja pane filee liemeen kiehumaan. Keitä kevyesti poreilevassa liemessä 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
2. Nosta filee liemestä ja paahda liha nopeasti grillissä. Voit tehdä keittovaiheen myös etukäteen. Sekoita mausteliemi ja pyörittele fileetä liemessä. Lihan voi tarjota lämpimänä tai kylmänä. Grillatun fileen voi antaa jäähtyä liemessään.
3. Tarjoa marinointiliemen valkosipulilla maustetun persiljavoikastikkeen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keittofilee