Rapsakka salaatti
Rapsakka salaatti houkuttelee väreillään. rapsakan itusalaatin päälle pirskotetaan aromikasta porkkana-kastiketta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Rapsakka salaatti
- 1 kpl porkkana
- 1 pala (200 g) retikkaa
- 1 kpl keltainen paprika
- 1 ruukku vesikrassia
- 50 g sinimailasen ituja
Porkkanakastike:
- 1 rkl porkkanatäysmehua
- 1 rkl limettimehua
- 1 tl seesamiöljyä
- 2 tl makeaa chilikastiketta
- 1 ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Rapsakka salaatti valmistuu näin:
Rapsakka salaatti eli itusalaatti maistuu monen ruoan kanssa.
1. Kuori porkkana ja retikka. Leikkaa ne ohuen ohuiksi tikkumaisiksi suikaleiksi. Halkaise paprika ja poista kanta ja sisukset. Leikkaa paprika ohuen ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele vesikrassi ja idut.
2. Sekoita salaatin ainekset kulhossa keskenään ja asettele tarjoiluvadille kekoon.
3. Sekoita kastikkeet ainekset keskenään ja valuta kastike lopuksi salaatin joukkoon.
Katso myös: Vihersalaatti – näillä nerokkailla nikseillä kokkaat maukkaan salaatin
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Salaatti x 7
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rapsakka salaatti